Adaptorgruppen på studietur til Danmark

Tirsdag 4. juni reiste vi på studietur til Danmark. Etter en kort flytur kom vi frem til hotellet i København. Første foredrag var med Instituttet for Blinde og Svagsynede (www.ibos.dk). De holdt et innlegg om sine arbeidsmarkedstiltak, opptrening, avklaring og oppfølging. Det var et innlegg som engasjerte oss alle sammen.

Deretter var det tid for et internt seminar rundt tema kunstig intelligens (KI) i vår bransje, hvor vi er i dag og hvordan fremtiden kan bli. 

Hele dag to tilbragte vi sammen med Væksthuset (www.vaeksthuset.dk) og psykolog/ sjefskonsulent Søren Vinther Fjærestad.

Væksthuset investerer i ambisiøs forskning, utvikling, formidling og kompetanseutvikling med det mål å skjerpe arbeidsmarkedskompetansen i Danmark, slik at flere mennesker kommer i jobb eller utdannelse.

Søren er en fantastisk formidler, og har mange nye og godt dokumenterte perspektiver på noen av de utfordringer vi står overfor i arbeids- og inkluderingsbransjen. 

Bilde av Søren (Væksthuset), Sandra og Anders (Adaptorgruppen)

Bilde av Søren (Væksthuset), Sandra og Anders (Adaptorgruppen)

Den siste dagen ble avsluttet med et besøk til bedriften Blindes Arbejde (www.blindesarbejde.dk). Dette er en bedrift som ble startet i 1929 og som tilbyr arbeid til svaksynte og blinde. CEO Kristin Espedal og noen av hennes nærmeste medarbeidere ga en fin omvisning der vi fikk se på det store utvalget produkter de lager og hilse på de ansatte i bedriften.

 

Etter en kort lunsj ved Send flere krydderier (www.sendflerekrydderier.dk), en virksomhet som bistår med arbeidstrening og jobb til spesielt minoritetsspråklige kvinner, så var det tid for retur til Norge igjen. Med mye ny kunnskap i bagasjen og nye visjoner for fremtiden.